Descongelar pescado correctamente/Descongelar peix correctament

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La razón de ultracongelar el pescado en altamar al momento de ser capturado es mantener sus bacterias latentes para que dejen de reproducirse y, por tanto, no estropeen el alimento. Con el objetivo de que se mantenga en óptimas condiciones para su consumo, es necesario respetar la cadena de frío como hacemos nosotros y que el producto llegue a las manos del consumidor prácticamente en las mismas condiciones en las que fue pescado.

La raó d'ultracongelar el peix en alta mar al moment de ser capturat és mantenir els seus bacteris latents perquè deixin de reproduir-se i, per tant, no facin malbé l'aliment. Amb l'objectiu que es mantingui en òptimes condicions per al seu consum, cal respectar la cadena de fred com fem nosaltres i que el producte arribi a les mans del consumidor pràcticament en les mateixes condicions en què va ser peix.


Una vez en nuestro poder, los consumidores tenemos la responsabilidad de cuidar la forma de conservar y descongelar el pescado para mantener su calidad y frescura. Si lo descongelamos de forma irregular, unas partes se descongelarán mucho más rápido que otras, quedando las primeras susceptibles a la contaminación con bacterias durante más tiempo. En caso de duda, debemos respetar las instrucciones de conservación del fabricante. 
Otra buena razón para tener cuidado al descongelar el pescado es mantener sus propiedades originales de forma que la textura y sabor no se vean afectados.
¿Cómo descongelo el pescado? 
Existen 4 formas seguras para descongelar pescado. En todas ellas, el objetivo es conseguir que la descongelación sea uniforme, es decir, reducir al máximo la diferencia entre el tiempo de descongelación del interior y el del exterior del pescado. 
  1. En nevera (12/24h): coloca el pescado en la parte baja del frigorífico o en un lugar fresco 24 horas antes de su consumo. 
  2. En agua fría (1/2h): guardar el pescado en una bolsa de plástico sellada para que no se moje y colocarlo en un recipiente lleno de agua durante 1 hora. También lo puedes colocar bajo un chorro constante de agua fría: la descongelación será más rápida.
  3. En el microondas: es un método rápido pero sólo debes ponerlo en práctica si piensas cocinar el pescado inmediatamente después de descongelarlo. Utiliza la opción "descongelar" del microondas, y ten cuidado de solamente descongelarlo sin llegar a calentarlo, ya que su textura y sabor podrían deteriorarse. 
  4. Cocinarlo directamente: Si no tienes tiempo para descongelarlo, puedes cocinarlo tal cual: al horno, al vapor, en salsa… Recuerda que su preparación requiere más duración que un pescado descongelado: aproximadamente un 50% más de tiempo. Estamos hablando claro que solo un cierto tipo de pescado mayoritariamente blanco como la tilapia, el bacalao y algun tipo de marisco.

¿Puedo volver a congelar un producto que ya he descongelado previamente?
Sólo si ya está cocinado y no transcurre demasiado tiempo entre la descongelación y la recongelación: en caso contrario estaríamos volviendo a congelar un alimento cuyas bacterias han sido reactivadas y ya ha comenzado a deteriorarse. 
Un cop en el nostre poder, els consumidors tenim la responsabilitat de tenir cura de la forma de conservar i descongelar el peix per mantenir la qualitat i frescor. Si ho descongelem de forma irregular, unes parts es descongelaran molt més ràpid que altres, quedant les primeres susceptibles a la contaminació amb bacteris durant més temps. En cas de dubte, hem de respectar les instruccions de conservació del fabricant.
Una altra bona raó per anar amb compte en descongelar el peix és mantenir les seves propietats originals de manera que la textura i sabor no es vegin afectats.
Com descongelo el peix?
Existeixen 4 formes segures per descongelar peix. En totes elles, l'objectiu és aconseguir que la descongelació sigui uniforme, és a dir, reduir al màxim la diferència entre el temps de descongelació de l'interior i el de l'exterior del peix.
  1. En nevera (12/24 hores): col·loca el peix a la part baixa del frigorífic o en un lloc fresc 24 hores abans del seu consum.
  2. En aigua freda (1/2h): guardar el peix en una bossa de plàstic segellada perquè no es mulli i col·locar-lo en un recipient ple d'aigua durant 1 hora. També ho pots col·locar sota un raig constant d'aigua freda: la descongelació serà més ràpida.
  3. Al microones: és un mètode ràpid però només has de posar-lo en pràctica si penses cuinar el peix immediatament després de descongelar-lo. Utilitza l'opció "descongelar" del microones, i vés amb compte de solament descongelar sense arribar a escalfar-lo, ja que la seva textura i sabor podrien deteriorar-se.
  4. Cuinar directament: Si no tens temps per descongelar, pots cuinar tal qual: al forn, al vapor, amb salsa ... Recorda que la seva preparació requereix més durada que un peix descongelat: aproximadament un 50% més de temps.Estem parlant clar que només un cert tipus de peix majoritàriament blanc com la tilapia, el bacallà i algun tipus de marisc.

Puc tornar a congelar un producte que ja he descongelat prèviament?
Només si ja està cuinat i no transcorre massa temps entre la descongelació i la recongelació: en cas contrari estaríem tornant a congelar un aliment les bacteris han estat reactivades i ja ha començat a deteriorar-se.


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