FUTBOL Y/I GASTRONOMIA














Aprovechando el periodo de futbol con el mundial, pasamos a relacionar este deporte con la gastronomia marinera.
Curiosamente en cuanto a pescado el pez balon no es un manjar, ya que se trata de una especie relacionada con el rape, pero que se encuentra en la zona abisal (muy profunda), por lo tanto no suele circular en los mercados.
Sin embargo si que existe en cuanto a plato de pescado, ya que lo que en ingles (origen del football) se conoce como fish ball, conmunmente denominado como albondiga de pescado.
Ademas aqui tenemos recetas de casi todos los paises, casi tantos como selecciones en el campeonato.
Del extremo mas oriental tenemos Australia y Japon.
En Japon se conocen como bola blanca y trata de la carne del pez blanco como relleno y el contorno esta hecho de clara de huevo, sal y harina de maiz. Pueden ser servidos fritos o bien como ingrediente principal en una sopa o en un curry.
En Australia se hacen las bolas de sepia como relleno. Lo importante son las salsas de acompanamiento ya que una suele ser picante (vinagre, cebolla y ajos) otra dulce (melaza, platano, y azucar) y una agridulce (normalmente un "chutney" -confitura- de citricos).
Todos los integrantes del Norte Europeo suelen hacer una masa compacta de pescado, usualmente caballa, arenque o bogavante, que se encuentra frito o en sopa.
Por ultimo, toda la zona Mediterranea se hacen las albondigas que consisten generalmente en pescado blanco desmenuzado con migas de pan y perejil, para despues ahogarlas en una huevo batido con pan rallado y/o harina y fritas. 
Cualquiera de las arriba mencionadas regadas con un buen vino blanco y a disfrutar del partido.

Aprofitant el període de futbol amb el mundial, passem a relacionar aquest esport amb la gastronomia marinera.
Curiosament pel que fa a peix el peix pilota no és una menja, ja que es tracta d'una espècie relacionada amb el rap, però que es troba a la zona abissal (molt profunda), per tant no sol circular en els mercats.
No obstant això si que existeix pel que fa a plat de peix, ja que el que en anglès (origen del football) es coneix com fish ball, conmunmente denominat com mandongilla de peix.
A més aqui tenim receptes de gairebé tots els països, gairebé tants com seleccions en el campionat.
De l'extrem més oriental tenim Austràlia i Japó.
A Japó es coneixen com bola blanca i tracta de la carn del peix blanc com a farcit i el contorn aquesta fet de clara d'ou, sal i farina de blat de moro. Poden ser servits fregits o bé com a ingredient principal en una sopa o en un curri.
A Austràlia es fan les boles de sípia com a farcit. L'important són les salses de acompanyament ja que una sol ser picant (vinagre, ceba i alls) una altra dolç (melassa, plàtan, i sucre) i una agredolça (normalment un "chutney" -confitura- de cítrics).
Tots els integrants del Nord Europeu solen fer una massa compacta de peix, usualment verat, arengada o llamàntol, que es troba fregit o en sopa.
Per últim, tota la zona Mediterrània es fan les mandonguilles que consisteixen generalment en peix blanc esmicolat amb molles de pa i julivert, per després ofegar-se en una ou batut amb pa ratllat i / o farina i fregides.
Qualsevol de les esmentades regades amb un bon vi blanc i a gaudir del partit.




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