Bacalla (Gadus morhua)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Bacalla (Gadus morhua)

El bacallà comú, és de talla menuda, encara que alguns exemplars poden assolir cent kilograms de pes amb una mida de fins a quasi dos metres. S'alimenta d'altres peixos més petits, com l'areng (Clupea harengus) o la sardina (Sardina pilchardus).Pertany a la familia dels gadids. El bacallà pot consumir-se fresc o sec. Es pesca amb tremall, rossec o bou, palangre o industrial. Mida minima per consum 63,4 cm.


El bacalla sec cal rehidratar-lo, amb no gaire aigua, i després dessalar-lo,
pròpiament: podem necessitar de 2 a 3 dies, això sí, mantenint-lo a la nevera.
Un cop dessalat, cobert d’ aigua, s’ hi pot mantenir de 4 a 5 dies. El dessalat
corrent, però, comporta 36 hores, comptant talls  de 150 a 200 g i canviant l’ aigua cada 10 o 12 hores. La peça anomenada morro, en canvi, sol necessitar més temps, unes 48 hores.

Bacallà amb ou ferratConfiteu els alls tendres en oli d'oliva suau, refredeu-ho i emulsioneu-ho amb un ou. Afegiu-hi el pebre vermell i la sal.
Peleu les carxofes i coeu-les en oli d'oliva a 100 ºC
Fregiu l'ou en oli molt calent. Tot seguit, segelleu el bacallà.
Per muntar el plat, poseu una cullerada d'emulsió d'alls tendres i pebre vermell al fons del plat. Després, el morro de bacallà, les carxofes, el caviar i l'ou ferrat. Bon profit!.



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios

  1. 👍gracies !! Ha d'estar bonissim!! Ja se qui sera el ciber!!😏😉😁😘

    ResponderEliminar

Publicar un comentario