Els nostres peixos. Llobarro (Dicentrarchus labrax)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Llobarro (Dicentrarchus labrax)

El llobarro, la llobina, el llop, llop de mar, llobató, mollet, (Dicentrarchus labrax) és una espècie de peix blanc osteïcti de la família dels morònids. Pot assolir 103 cm de llargària total i 12 kg de pes. Dues aletes dorsals. Es reprodueix mitjançant fecundació externa i la fresa s'esdevé des del gener al març a la Mediterrània. És un peix demersal, oceanòdrom, de clima subtropical (8°C-24°C, 72°N-11°N, 19°W-42°E) i que viu tant a la vora de les roques com als fons de sorra. Pot suportar perfectament l'aigua dolça o mig dolça, per la qual cosa es troba en indrets tan variats com les desembocadures dels rius, llacunes litorals, estuaris, ports i esculleres fins als 100 m de fondària. Es pesca al curricà, a l'espera, per encerclament, per arrossegament, amb tremalls, palangres, etc. i ha estat molt perseguida pels pescadors submarins amb fusell. Talla mínima legal de captura: 25 cm.

Es comercialitza fresc o fumat i el seu valor nutricional és de 2,5% de greixos, 19% de proteïnes, 100 quilocalories i 0,50 mg d'àcids grassos omega 3 per cada 100 g de porció comestible. Té quantitats importants de ferro, fòsfor, magnesi i zenc.

Llobarro a la marinera: El llobarro, sense escates i neta, es talla per diversos llocs i es col·loca en una plata de forn, i es ruixa amb el suc de la llimona i es deixa macerar durant un quart d'hora. Transcorregut aquest temps, se sala i, s'hi afegeix un bon raig d'oli, s'introdueix en el forn durant 15 minuts. Mentrestant, es posa una paella al foc amb una mica d'oli. Quan estigui calent s'hi posen les cebes i els alls picats, es remena una mica i, sense que arribi a enrossir-se, s'afegeix el llorer i els tomàquets, pelats i tallats en trossos. Es cou tot a foc lent durant uns minuts. A continuació, s'hi tira el vi, se salpebra i es deixa coure una mica més. En el morter es piquen les avellanes i les ametlles fins a deixar-les com una pasta, que es deixati amb una mica de caldo de peix o, si no se'n té, amb aigua calenta. S'incorpora aquest preparat a la salsa de la paella, es rectifica de sal i es deixa coure uns minuts més. Quan la salsa estigui en el seu punt, s'estén sobre el llobarro, es tapa el recipient i s'introdueix de nou en el forn un quart d'hora. Finalment, es presenta el llobarro en una plata de servir; la salsa es passa pel passapuré i s'aprofita per regar el llobarro.. Bon profit!.



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios