Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com
"Click on logo"
Peix carboner (Pollachius virens)
La grandària d'aquest peix ronden entre els 35 cm i el metre. És un peix actiu que sol viure en petits grups, en aigües a una profunditat de 200 metres. Sol distingir-se per tenir una pell lleugerament fosca pel llom que oscil·la entre el negre i el verd fosc (per aquesta raó se li denomina carboner), posseeix una aleta caudal ahorquillada. La màxima edat reportada d'un exemplar ha estat de 30 anys. La fortalesa i grandària del peix fa d'ell un dels més benvolguts per a la pesca esportiva. Talla mínima legal de captura: 24 cm.
MANDONGUILLES DE CARBONER: Netegeu el fogoner de vísceres, pell i espines, i esmicoleu la seva carn. Sofregiu mitja ceba picada, i després de picada, l’escorreu (sobretot si ho heu fet amb un processador). Barregeu la ceba amb la carn de fogoner picada, després hi afegiu el julivert picat i els ous per poder fer una pasta. Afegiu-hi un pols de sal. Formem les mandonguilles de peix, una mica més petites que un ou petit (podeu fer servir una tassa de cul rodó), premeu la massa, les passem per farina i les fregim en abundant oli. Un cop fregides les deixem damunt de paper absorbent. En el mateix oli, fem un sofregit amb la mitja ceba restant, i quan ja sigui daurada però no cremada, hi afegiu el gra d’all, els tomàquets ratllats- sense pela ni llavors-, i ho feu coure uns 15 minuts, afegiu-hi una cullerada de farina, brou de peix o aigua i el suc d’una llimona i ho remeneu bé fins que la farina sigui cuita (uns 10 minuts). Un cop fet el sofregit el podem passar pel passapurés o per la batedora, el poseu en una cassola, hi tireu les mandonguilles deixeu-ho fent la xup-xup un quartet, amb la cassola tapada. A les mandonguilles hi podeu afegir pebre blanc o negre, i a la salsa una fulla de llorer, farigola, etc. Ho podem servir amb uns pebrots verds fregits o patates fregides. Hi ha qui afegeix molla de pa a les mandonguilles, que hi dóna suavitat. Bon profit!.
AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De
acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de
Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril
de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo,
le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso,
rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus
datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si
usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con
nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com
Comentarios
Publicar un comentario