Els nostres peixos. Lluc austral (Merluccius australis)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Lluc austral (Merluccius australis)

El lluç austral (Merluccius australis) és una espècie de peix pertanyent a la família dels merlúccids. Pot arribar a fer 155 cm de llargària màxima (normalment, en fa 80). 1 espina dorsal i 48-57 radis tous a l'aleta dorsal i 40-46 radis tous a l'anal. Aletes pectorals llargues i esveltes, les quals arriben a l'aleta anal en exemplars inferiors als 50 cm de llargària però no pas en els de més longitud. És un peix marí, bentopelàgic, oceanòdrom[11] i de clima subtropical (33°S-59°S, 165°E-66°W) que viu entre 28 i 1.000 m de fondària  Talla mínima legal de captura: 27 cm.



LLUÇ FARCIT DE XAMPINYONS: Rentem el lluç, ha d’estar sense cap i obert en forma de llibre, i el deixem escórrer.
Posem a coure els musclos amb aigua i sal fins que s'obrin. En reservem uns quants per decorar.
Pelem i piquem finament els alls, tallem el bacó a trossos petits. Traiem les cloves als musclos, rentem els xampinyons i els tallem a làmines.
Posem oli en una paella i, quan sigui calent, fregim-hi els alls juntament amb el bacó; quan l’all comenci a canviar de color, incorporem-hi els musclos i els xampinyons.
Saltem-ho tot a foc viu, reguem-ho amb un raig de vi i, quan l’alcohol s’hagi evaporat, rectifiquem de sal i reservem.
Obrim el lluç, farcim-lo amb el preparat reservat, tanquem-lo i passem-lo per farina.
Posem un raig d’oli en una safata per anar al forn, amb cura hi posem el lluç, tot seguit, el reguem pel damunt amb la resta de vi i un raig d’oli.
Posem la safata al forn, prèviament escalfat a 180º durant uns 15 minuts. Traiem-lo del forn.
Decorem amb els musclos amb clova i ja el podem servir. Bon profit!.



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios