Els nostres peixos. Lluc del Pacific (Merluccius productus)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Lluc del Pacific (Merluccius productus)

Merluccius és un gènere de peixos pertanyent a la família dels merlúccids. Cap gros i aplanat amb una cresta en forma de "V" al dors. Dues aletes dorsals separades: la primera és més curta i més alta, mentre que la segona té una base llarga i està parcialment dividida per una escotadura. Aletes pèlviques ben desenvolupades, no filamentoses i situades davant de les aletes pectorals. Aleta caudal curta i lleugerament forcada. És un peix d'aigua marina i salabrosa, pelàgic-oceànic i de clima temperat (51°N-15°N, 130°W-77°W) que viu entre 0-1.000 m de fondària a la plataforma continental principalment. Pot arribar a fer 91 cm de llargària màxima (normalment, en fa 60) i 1.190 g de pes Talla mínima legal de captura: 27 cm.



FILETS DE LLUC EN SALSA D'ALL AMB CLOISSES: Col · locar el lluç en una charola, escampar lleugerament amb una mica de sal de mar i deixar-la reposar durant 5 minuts. Posar el vi en una olla prou gran com per ficar totes les cloïsses. Afegir les cloïsses, tapar i coure a foc mitjà durant uns minuts fins que totes s'hagin obert. Rebutjar qualsevol que no s'obri. Filtrar amb ajuda d'un colador sobre un recipient per recollir els sucs, cobrir les cloïsses i deixar escórrer sobre el recipient. Col · locar tot l'all en una paella pesada, prou gran com per acomodar tots els filets de lluç en una sola capa. Afegir l'oli d'oliva i escalfar suaument perquè l'all es dauri lentament mentre aromatitza l'oli. Retirar l'all i reservar. Abocar l'oli de la paella en una tassa mesuradora. Mesurar 3 cullerades de l'oli i tornar a la paella. Retirar l'excés d'aigua del peix amb paper de cuina i col·locar en l'oli calent de l'paella. Cuinar a foc molt baix remenant contínuament la paella perquè els filets deixin anar el seu suc en l'oli, fent una emulsió semblant a una maionesa. Voltejar els filets després d'uns 4 minuts. Afegir la resta de l'oli d'all, una mica alhora (afegir l'oli d'oliva verge extra en l'últim minut de cocció per donar-li sabor) mentre el peix acaba de cuinar-se per formar una salsa espessa. Continuar amb la cocció del peix durant 4 minuts més o fins que estigui gairebé cuit. Quan s'ha afegit tot l'oli, retirar amb cura el peix i col·locar en un plat. Cobrir amb paper alumini per mantenir la calor. Col · locar la emulsió de nou al foc i afegir una mica dels sucs de cloïsses (abocar suaument deixant enrere qualsevol sorra) per fer una salsa cremosa. Posar el peix a la salsa juntament amb el julivert i continuar la cocció durant altres 4 minuts. Afegir les cloïsses a la calor just abans de servir, i escampar-rodanxes d'all fregit. Bon profit!.



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios