Els nostres peixos. Clavellada (Raja clavata)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Clavellada (Raja clavata)

a clavellada, l'escrita, la bastina (per extensió errònia), la bastina clavejada, el clavell, la rajada, la rajada punxosa o la rajada vera (Raja clavata) és una espècie de peix de la família dels raids i de l'ordre dels raïformes. Els mascles poden assolir 105 cm de longitud total i les femelles 120. Pes màxim: 18 kg.  És ovípar, els ous tenen com a banyes a la closca i les femelles en ponen entre 52 i 170 a l'any. És un peix marí, de clima subtropical (70°N-29°S, 25°W-42°E) i demersal que viu entre 20–577 m de fondària.  Talla mínima legal de captura: 30 cm.



i és capturat amb bous d'arrossegament, soltes i tresmalls

Suquet de Rajada (Bastina, escrita...):

Preparem un fumet fent saltar les verdures amb oli en una cassola a foc viu.
Quan ja estiguin rosses, afegirem els crancs i ho sofregirem un parell de minuts més.
Incorporarem aigua a continuació, afegirem el peix de roca i esperarem que arrenqui el bull i deixarem a foc baix uns 20/30 minuts, retirant sovint l’escuma formada. (recordem que els fumets de peix no requereixen massa estona de foc, a diferència dels brous de carn).
Finalment el colem i ja està preparat.

Posem en una cassola els grans d’all a confitar amb oli, procurant que no es cremin i a continuació hi afegim el tomàquet. Fem el sofregit amb paciència, quan estigui fet, li afegim una cullerada de farina i li donem uns tombs perquè no quedi crua. Posem el vi blanc, els pebres blanc i vermell, la fulla de llorer, deixem que bulli una mica i tot seguit hi tirem el fumet.

Mentre es feia el sofregit, haurem pelat les patates i les tallarem esqueixades. Així deixaran anar el seu midó en el guisat i quedarà més espès.

Quan arrenqui a bullir hi posarem les patates, tapem la cassola i quan siguin gairebé cuites, hi posarem la rajada i ho courem tot plegat només uns minutets, el temps just perquè es faci el peix. (Uns 5 minuts)

Ho deixem reposar uns minuts i ja el tindrem a punt.

També podem afegir-hi una picada feta amb fetge de rap, all i julivert. O afegir-li un allioli negat.

Podem prescindir del fumet i fer-lo directament amb aigua.


Bon Profit !!



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios