Els nostres peixos. Gall de Sant Pere (Zeus faber)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Gall de Sant Pere (Zeus faber)

El gall, gall marí o gall de Sant Pere (Zeus faber) és un peix teleosti, perciforme, de la família dels zeids. Fa 30-50 cm de llargària total i un pes de 2 kg. Les femelles poden arribar als 65 cm amb un pes de 8 kg. L'aleta dorsal té els primers radis molt llargs i lliures i els altres units i curts.
L'aleta caudal és arrodonida i ampla. Les aletes pectorals són petites i es troben per darrere de les pèlviques. Té una gran taca negra al centre de cadascun dels costats vorejada per una franja circular blanca (la llegenda diu que són les ditades que li va deixar Sant Pere quan el va agafar).Viu al fons de sorra i llim de la plataforma continental entre els 100 i 200 m de fondària. Talla mínima legal de captura: 10 cm.



Gall de Sant Pere amb patates:

Amb l'espina farem el brou de peix...en una cassola fonda amb abundant aigua. També li posaré una mica de peix de roca i galeres i el sofregit típic. En 30 minuts el tindrem fet. D'altre banda, prepararem els filets de Gall amb les patates i la ceba tallada en juliana. Tallarem també els porros a llesques fines. Els tomàquets els farem a daus. Ara, en una cassola amb oli d'oliva, sofregirem els alls...la ceba...els porros... i finalment el tomaquet. Ho deixeu es vagi fent...i ho aneu remenant de tant en tant...que no es cremi del cul. Quan tingui un fabulós color daurat...podrem incorporar les patates...que les haurem tallat a rodanxes gruixudes i per la meitat. He procurat escapçar-les una mica...per què deixin anar el midó i espesin la salsa. Les barregem bé amb el sofregit...i les deixem enrosir dos o tres minuts. Llavors, que ja tindrem el brou acabat i colat, li tirarem un bona quantitat de brou...fins cobrir totalment les patates. Ho salem i dèiem que faci xup-xup a foc lent i tapat...fins que estiguin gairebé cuites les patates. Aproximadament uns 20-25 minuts. Passat aquest temps i amb les patates ja fetes...incorporem el peix que haurem salat una mica. Intenteu que quedi submergit dins el caldo. Recitiqueu de sal si cal. I ara res...de 3 a 5 minuts de rellotge i ja tindrem el peix cuit, que es farà, com aquell que diu, amb la mateixa escalfor del brou. És un peix que no convé coure'l massa o us pot quedar dur. S'hi pot afegir all-i-oli per damunt, si voleu..com es fa amb el cim-i-tomba.

Bon Profit !!



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios