Els nostres peixos. Granota de mar (Lophius litulon)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Granota de mar (Lophius litulon)

El rap, el rap blanc, el buldroi o la granota de mar (Lophius piscatorius) és un peix de la família dels lòfids. La seua mida més freqüent és d'1 m. Presenta tres llargues espines entre els ulls. Té la boca enorme, en forma de mitja lluna i amb dues fileres de dents molt punxegudes i dirigides cap enrere, dues aletes dorsals a l'esquena: la primera, formada per sis radis totalment independents -el primer, anomenat filament pescador- i, la segona, amb 11 o 12 radis, l'aleta anal amb 9-10 radis tous, el peritoneu és de color blanc. Es nodreix principalment de peixos més petits (lluernes, rajades, etc.) emprant la següent tècnica: quan està mig enterrat al fons, mou el filament pescador acabat en un lòbul membranós bifurcat, la qual cosa atreu les preses curioses cap a ell. Quan les té prou a prop, obre la boca (que actua com un xuclador), i se les empassa de cop. L'operació dura dècimes de segon.  Talla mínima legal de captura: 30 cm.



i és capturat amb bous d'arrossegament, soltes i tresmalls

Granota de mar al all cremat:

Es posa la cassola (si pot ser de ferro) al foc amb un raig d’oli d’oliva.

Quan l’oli és ben calent, s’hi sofregeixen els alls, remenant-los perquè no es cremin. Un cop ben daurats, s’hi afegeixen els tomacons ratllats.

Una vegada fet hi afegim les patates tallades a daus, es remena bé i hi tirem un raig de brou de peix (en el cas que no en tinguem, podem utilitzar aigua).

Un cop fet això, ja podem col·locar-hi el peix, ben net i amb una mica de sal, repartit per la cassola, i s’hi afegeix la resta del brou, just fins a cobrir tot el peix.

Quan les patates són cuites, ja es pot retirar del foc.

Cal procurar que no es consumeixi tot el suc. Abans de servir, és convenient deixar reposar el menjar una mica, per tal que agafi més gust.

Bon Profit !!



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios