Els nostres peixos. Turbot (Psetta maxima)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Turbot (Psetta maxima)

El turbot, rèmol empetxinat, rèmol de petxines, rom clavellat o rom empetxinat (Psetta maxima maxima) és un peix de l'ordre dels pleuronectiformes. Talla: màxima 100 cm, comuna de 40 a 50 cm. Origen de l'aleta dorsal, més proper a l'extrem del rostre que del marge anterior de l'ull. La pectoral de la cara ocular, més gran que la situada a la cara cega. Bases de les ventrals allargades i subiguals. La caudal és arrodonida. Espècie bentònica sobre fons de sorra i pedra, fins als 100 m. Talla mínima legal de captura: 20 cm.



La pesca és del tipus semiindustrial i artesanal, principalment amb arts de platja, d'arrossegament, tremalls i palangres de fons

Turbot al forn amb salsa balandra:

D'entrada, començarem per fregir tres llesques de pa.Fins que tinguin un bonic color torrat per totes dues bandes. Mentrestant, podeu anar pelant un grapat d'ametlles torrades. Poseu-les dins el morter juntament amb una cullerada de pebre vermell. Aquí, hi afegirem també les llesques de pa fregides. I un parell o tres de dents d'all. Tireu-hi un mica de nou moscada en pols, però no us passeu que és força aromàtica. Ara, amb la mà de morter, ho trinxarem tot. És qüestió de paciència i anar picant poc a poc. Heu de fer-ho ben petit... fins que pràcticament sigui una pasta. Ho reservem. Com ja sabeu, per fer aquesta salsa necessitarem un brou de peix. En aquest cas, he utilitzat brou de peix vermell. L'anirem escalfant. Només necessitarem un parell o tres de cullerots. En una paella amb una mica d'oli sofregirem aquesta picada que hem preparat. De seguida començarà a fregir-se. Doneu-li unes voltes...i afegiu-hi el vinagre. Jo he utilitzat un vinagre de vi una mica fort i per això he posat 1/2 d'una copa en lloc d'una copa sencera. Per tant, segons el tipus de vinagre hi posarem més o menys. En qualsevol cas després ho podrem rectificar una mica afegint-hi més o menys brou de peix. Barregeu-lo bé. Deixeu-lo uns minuts fins que s'evapori el vinagre. Remeneu de tant en tant. De seguida us agafarà una textura més lligada, degut al pa que hi hem posat. En aquest punt hem d'afegir el brou, que tindrem ben calent. Jo n'hi he posat 3 cullerots. Ho barregem tot plegat...i rectifiquem de sal si cal. Deixeu-lo reduir fins que tingui consistència de salsa.
Si us passeu amb el brou podeu afegir una mica de farina per espessir la salsa.
La passem a una salsera.
El col·locarem en una safata de forn untada amb oli. També ruixarem el peix amb una mica d'oli.
El posarem a coure a la part superior del forn, però amb calor a dalt i abaix. El tindrem aproximadament uns 25-30 minuts, fins que agafi coloret. No l'hem de tocar ni cal donar-li la volta. Si voleu se li pot afegir una mica de vi blanc per sobre a mitja cocció. Penseu que és un peix de carn dura i necessita la seva cocció. Un cop cuit, podrem separar els talls molt fàcilment. I servim el peix ben calent...i napat amb la salsa balandra. I aquí teniu el plat acabat. Oi que hi sucaríeu pa ara?
Ho tastem?
No cal dir que es pot acompanyar d'unes cloïsses o uns musclos fets al vapor.
En aquesta mena de plats és molt important el maridatge.

Bon Profit !!



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios