Els nostres peixos. Rata (Uranoscopus scaber)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Rata (Uranoscopus scaber)

La rata, rata de mar (Uranoscopus scaber), rata de fons o saltabardissa és un peix de la família dels uranoscòpids. Fa entre 20 i 40 cm de llargada màxima, encara que, el més normal, és que en faci 22. Pot assolir 940 g de pes. Ventre blanc groguenc i aletes ventrals i pectorals rosades. La primera aleta dorsal és negra com la de les aranyes -tot i que inofensiva- i sense espines. El cap és gros, cuboide i proveït d'espines. Té les aletes pectorals grosses. És un peix marí, bentònic i de clima subtropical, el qual viu entre 15 i 400 m de fondària a la plataforma continental i el talús continental enterrat als fons de sorra i fang. És capturat amb bous d'arrossegament, soltes, tresmalls, palangres de fons, nanses i canya.. Talla mínima legal de captura: 20 cm.



Arròs a banda amb rata:

La rata de mar, que és un peix gustós, de carn blanca i esponjosa, per a fer uns fideus o una sopa. El caldo resultant -amb la rata acompanyada de bajoques, ceba, patata i alls. En una cassola metàl.lica es posen a bullir en aigua les creïlles i la ceba, uns alls sense pelar i mig partits, i una fulla de llorer; ja cuites, o quasi, es posa el peix, i la sal afegint aigua, si en necessitara, per a cobrir-ho tot. Prompte estarà cuit: deu o quinze minuts. El brou que haja de quedar, serà sols el suficient per a coure l'arròs però no massa, per no quedar sense substància.

En l'oli de la paella, ben calent, se sofregeix uns alls, i abans que prenguen color d'or es tira la tomaca i la ceba ben picolades, i els sepionets, i es volteja el conjunt; finalment, l'arròs, que es mescla bé amb tot; una cullerada no plena de pebre-roig i de seguida el brou de peix. Se'n posa el doble que l'arròs. Foc viu primer, i decreixent després, a mesura que el gra vaja eixugant-se. Es deixa reposar i s'escudellar.

Es tre les espines del peix, i junt amb la creïlla i la ceba formen un segon plat, que s'adoba amb un ali-oli
Bon Profit !!


AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios