Els nostres peixos. Rom (Scophthalmus rhombus)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Rom (Scophthalmus rhombus)

El rèmol o rom (Scophthalmus rhombus) és un peix de la família dels escoftàlmids i de l'ordre dels pleuronectiformes. Talla màxima 75 cm, comuna entre 20 i 40 cm. Dorsal i anal acaben al començament del peduncle caudal.
Pectoral de la cara ocular més gran que l'altra. Aletes pèlviques de bases iguales i llargues. Caudal arrodonida. Els dos ulls sobre el costat esquerre, relativament espaiats, de diàmetre inferior a l'espai interorbitari, i molt més curt que el musell. Origen de l'aleta dorsal per davant de l'ull superior, amb els primers radis ramificats i lliures en l'extrem. Demersal sobre fons sorrencs de la plataforma continental, fins als 125 m, sobretot fins als 80 m. Entra de tant en tant en aigües someres. Pesca semiindustrial i artesanal, amb arts de platja, ròssec, tremalls i palangres de fons. Talla mínima legal de captura: 30 cm.

Rom al forn:

El rèmol l'he comprat net d'escates i vísceres però amb el cap.
Peescalfem el forn a 180 graus.
Posem en una paella tipus de fer paella: oli d'oliva, la ceba a sobre tallada a rodanxes, les patates a rodanxes, els tomàquets tallats a grills, sal i pebre.
Posem la paella, sense el rémol, al forn uns 15 minuts.
A continuació, salpebrem el rèmol i el posem al forn sobre les patates, ceba i tomàquets.
Hi tirem una mica d’oli per sobre.
Deixem coure 20 minuts (més o menys).
De tant en tant obrim el forn per veure l'estat de cocció, no ens pot quedar massa fet ni cru.
Quan falten uns 5 minuts, hi posem els escamarlans i les gambes.
Per emplatar, netegem d'espines el rémol i anem fent filets, en dos plats.
Al costat hi posem, les patates, ceba i tomàquet amb els dos escamarlans i una gamba per persona.
Ja es pot servir el plat.
Bon Profit !!


AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios