Els nostres peixos. Anguila (Anguilla anguilla)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Anguila (Anguilla anguilla)

L'anguila, anguila cabot o anguila cabotera (Anguilla anguilla) és un peix migratori teleosti. Segons la seua mida té diferents denominacions: anguila (més de 35 cm), anguló (entre 10 i 35 cm) i angula (menys de 10 cm). Talla: màxima de 150 cm, comuna de 20 i 80 cm (femelles) i de 30 a 40 cm (mascles). Obertures branquials laterals, verticals, situades lleugerament per davant de la base de les aletes pectorals, que són normals i sempre presents. Aletes dorsal i anal confluents amb la caudal; la dorsal s'inicia molt més al darrere que les pectorals. Dues són les modalitats de pesca principals: el bussó (l'únic art autoritzat per a la pesca de l'angula) i el gànguil, emprat al Delta de l'Ebre i a les llacunes per capturar anguiles i angules; també amb nanses, mornells, llences i cucada; ocasionalment, també es capturen amb arts d'arrossegament. Talla mínima legal de captura: 20 cm.


A França on es preparava l'anguila fresca pochée amb vi blanc, en un plat exquisit conegut com a "Anguilles a la bonne femme". A Alemanya i Holanda, es menja sovint fumada amb pa fosc i mantega. També pot ser l'ingredient d'altres plats, com la Aalsuppe" (sopa d'anguila). A Noruega l'anguila es menja tradicionalment pochée i freda (Kokd kald ål) o en entrepà (Ål smörbrod).
L'anguila és un peix molt important a la cuina tradicional coreana, com l'Anju, el Bokkeum (sofregida), Jangeo gui (a la brasa) o Jangeo hoe crua amb salsa picant. Sovint els plats coreans a base d'anguila es preparen afegint all, element que, igual que a la cuina valenciana a l'altre extrem de la terra, hom sap que combina molt bé amb el gust d'aquest peix. També hom troba l'anguila ("unagi" en japonés) a la cuina japonesa on és la base del Kamaboko o paté d'anguila, Unadon o anguila rostida presentada cobrint l'arròs, el Sushi d'anguila, Unagi Kabayaki, entre moltissims altres plats. Al País Basc eren tradicionalment molt populars les "Angulas de Aguinaga", angulons preparats d'una manera molt senzilla, amb oli bullent, bitxo i all.

ALL i PEBRE D'ANGUILAS

Netejar i trossejar bé les anguiles en trossos d'uns 2 - 3 cm.
Petar les patates a grills per així que deixin anar el midó i sigui el nostre espessidor natural.
Fem una picada en el morter amb els alls, sal, i la caiena
En una font de fang, posem l'AOVE i sofregim la picada a foc lent uns 3 minuts.
Afegim les patates i remenem tot bé durant uns altres 3 minuts.
A continuació afegim el pebre vermell i remenem de pressa perquè no es cremi i amargui i de seguida tirem l'aigua fins a cobrir.
Passats 5 minuts afegim les anguiles i ja quan la patata aquest tendra podem retirar del foc mitjà el guisat.
Bon Profit !!






AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios