Els nostres peixos. El Saito argenti (Engraulis anchoita)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Saito argenti (Engraulis anchoita)

La saito argenti o anchoíta és una espècie de peix de la família. Engraulidae.  S'estén sobre la plataforma continental de l'Oceà Atlàntic sud-occidental, des de Sant Pau, (Brasil), incloent Uruguai, fins al golf Sant Jordi a la Patagònia, (Argentina). Viu en aigües costaneres fins a uns 800 km de la riba. Mesura entre 14 a 21 cm d'longitud2 i pesa entre 35 a 50 g. Posseeix una única aleta dorsal i l'aleta cabal bifurcada, amb radis tous. La modalitat de pesca més utilitzada és la xarxa d'arrossegament pelàgica.  Talla mínima legal de captura: 12 cm.


Per cert: Anxova és el producte tractat i seitó al peix fresc.

Saito fregit:

Una forma habitual és preparar-los de manera similar a les angules. És a dir, fregits, sense enfarinar, en força oli d’oliva on, prèviament, hem enrossit uns grans d’all i una mica de bitxo. Després, s’hi escampa una mica de julivert picat i unes gotes de vinagre, i el festival ja és a punt.

Suquet de anxoves:

Feu un sofregit amb els alls, el julivert i els tomàquets.
Salpebreu-ho.
Poseu-hi la farina, remeneu-ho i afegiu-hi una mica d’aigua bullent i les anxoves netes.
Deixeu-ho poca estona, fins que les anxoves siguin cuites.

Variacions:
El pebre es pot substituir per pebre vermell picant.
Al final s’hi pot afegir una anxova confitada, picada i deixatada amb el suc de la cocció.
Es pot fer una reducció de vi blanc abans de posar-hi les anxoves.

Bon Profit !!



AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios