Els nostres peixos. Verat (Scomber scombrus)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Verat (Scomber scombrus)

El verat (Scomber scombrus), anomenat cavalla al País Valencià, és un peix teleosti que pertany a la família dels escòmbrids. En temps d'hivern, el verat roman a uns 170 metres de fondària mentre que amb el bon temps solen agrupar-se en bancs molt nombrosos i pujar a la superfície. Una femella pot pondre entre 200.000 i 400.000 ous que es desclouen al cap de pocs dies. Fa entre 25 i 45 cm de llargada i pot assolir 4,5 kg de pes. El verat presenta un cos molt prim amb dues aletes dorsals ben separades, amb unes aletes pectorals curtes, i una aleta anal seguida de set aletes més petites. La seva coloració és blavosa fosca a dalt amb el ventre blanc.
Talla mínima legal de captura: 25 cm.



El verat és un peix ideal per fer a la planxa. Després de treure el cap, s'obre el verat al llarg de l'espina i s'aplana. Al moment de servir es posa una mica d'all i julivert picat per sobre. El verat a la planxa es menja normalment acompanyat d'escalivada o de verdures i d'un bon pa

COCA DE VERAT AMB VERDURES

Massa de pa estirada i cuita al forn, sobre la qual una lleugera capa de salsa romesco, les verdures tallades en forma de bastonets de la mateixa mida i dos trossos de verat també de la llargada de la resta d'elements. Un raig d'oli verge i escates de sal per coronar, i una branqueta de farigola florida.
Tant el verat com les verdures, salpebrades i fetes a la planxa; i les verdures , pebrot vermell i verd, espàrrecs, carbassó, pastanaga i ceba tendra. Unes gotes de soja mentre fem tant les verdures com el peix li donen també hi quedarien bé.
Bon Profit !!




AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios