Els nostres peixos. Caco (Galeorhinus galeus)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Caco (Galeorhinus galeus)

El caçó (Galeorhinus galeus) -també anomenat pastiu, bastiu, ca marí, caralló, pegorella, reig (rossellonès), peix gos o mussola caralló- és un tauró de mida mitjana (no més gran de 2 metres de longitud total) i és molt abundant a les costes catalanes. Dues aletes dorsals, la primera més grossa que la segona i situada entre les pectorals i les pelvianes. Les aletes pectorals són amples i convexes. L'aleta caudal és molt característica, consta d'un lòbul dorsal molt desenvolupat amb un d'apical ben delimitat. Aletes ventrals i anal menudes.
Presenta espiracle i els orificis nasals esquinçats cap endarrere.
Dents triangulars amb diverses cúspides.
El dors i els flancs són grisencs; el ventre, blanquinós.
Talla mínima legal de captura: 90 cm.



La seua carn és molt apreciada als Països Catalans. Al sud de la península Ibèrica es consumeix adobada i arrebossada.

CACO AL FORN. RECEPTA PORTUGUESA

Peleu la patata, la ceba, els alls i els tomàquets. Tallar les cebes a rodanxes o amb la mandolina. Fer el mateix amb les patates. Laminar els alls i tallar els tomàquets a rodanxes. Abocar un rajolí d'oli a la base d'un recipient apte per a forn; posar una capa de ceba i d'alls. Posar per sobre rodanxes de tomàquet i la meitat de rodanxes de patata. Col · locar els trossos de peix per sobre de les verdures. Tornar a col·locar una altra capa de patata, ceba, all i tomàquet. Ruixar de nou amb una mica d'oli. Escampar la farigola i el llorer. Abocar el vi i l'oli. Si no voleu posar tota la quantitat de vi, podeu reduir-la i completar amb aigua. Cobrir amb paper d'alumini. Enfornar en forn preescalfat a 220 º durant uns 30 minuts. Acabat el temps, treure el paper d'alumini, comprovar la cocció i enfornar destapat altres 15 o 20 minuts més (temps orientatiu, segons el forn i el gruix de les verdures, especialment de la patata).
La patata és molt important que estigui tallada molt fina. Costa molt que es cogui i si no queda bé, espatllarem el plat. Igual, tenir la patata, precuita, seria una solució. El guisat deixa anar un brou amb un sabor deliciós. Jo no ho he afegit al plat per les fotos perquè es refredava per menjar. De fet, s'ha refredat.
El toc de farigola i pebre és essencial. El meu plat estava bé especiat i ningú ha trobat a faltar la sal.
Bon Profit !!




AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios