Els nostres peixos. Sorell (Trachurus trachurus)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Sorell (Trachurus trachurus)

El sorell (Trachurus trachurus) és un peix de la família Carangidae de molta importància comercial. Talla: màxima de 60 cm i comuna entre 10-30 cm. Cos fusiforme, allargat, poc elevat i, lleugerament, comprimit. Escates petites i cicloides (llises). Ulls grossos amb pupil·la adiposa, ben desenvolupada.
Boca grossa, obliqua i terminal; dents petites, en una sola filera.
Dues aletes dorsals, la primera formada per espines, la segona amb una espina i la resta per radis tous. Anal, relativament curta, amb 3 espines, tot i que les dues primeres són sovint poc visibles i queden incloses a la pell; la resta està formada per radis tous. Les pectorals, falciformes. La caudal, forcada. Espècie pelàgica migradora litoral. Forma grans bancs prop de la superfície i la línia de costa.Els juvenils solen estar associats amb meduses, així com als objectes flotants.
Talla mínima legal de captura: 10 cm.



Sorell escabetxat:

Netegeu el peix i, a continuació, saleu-lo, enfarineu-lo i fregiu-lo amb oli calent. Reserveu-lo en una cassola de fang.
Poseu una altra cassola de terrissa al foc amb el got d’oli, afegiu-hi els grans d’all trinxats i, quan siguin rossos, tireu-hi mitja culleradeta de pebre vermell dolç, uns grans de pebre negre, el llorer, la farigola i el julivert picat.
Incorporeu-hi el got de vinagre i el got de vi blanc. Deixeu-ho coure a foc mitjà, 10-15 min. Quan l’escabetx ja estigui fet, retireu-lo del foc.
Cobriu el peix amb l’escabetx. És important que quedi ben cobert. El millor és deixar-lo reposar d’un dia per l’altre a temperatura ambient.

Bon Profit !!





AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios