El nostres peixos. Pagre (Pagrus pagrus)

Tel: 972504171 / Mob: 669207964
Empuriesad@gmail.com

"Click on logo"

  

Pagre (Pagrus pagrus)

El pagre, pàguera o pargo (Pagrus pagrus) és un peix de l'ordre dels perciformes i de la família dels espàrids que és comestible però també rar. La forma juvenil es denomina pargotí o pargolí. Talla: màxima 82 cm, comuna entre 20 i 60 cm. Cos oval i moderadament alt.
Perfil dorsal convex. Una sola aleta dorsal amb una part espinosa i una altra formada per radis tous; les dues primeres espines no són més curtes que les següents, que no són filamentoses. L'anal, amb tres espines i radis tous.
Les pectorals, grans i falcades. Les ventrals toràciques, amb una espina i cinc radis tous. Aleta caudal bifurcada. El color és rosat, amb reflexos argentats.
Una taca fosca al cap (des de la nuca fins a l'extrem posterior de la boca); una petita taca a la base de les pectorals; punts de color blavós sobre la part superior dels flancs; aleta caudal de color rosat més fosc, amb les dues puntes de la cua blanques. Espècie demersal sobre fons durs (roca o conglomerats) i sorra; els joves sobre herbers de fanerògames fins als 250 m, més comuna fins als 100m. Espècie comercial de carn bastant apreciada. Es captura amb gran varietat d'arts i ormeigs com són els tremalls i palangres de fons, nanses, al volantí, pesca amb arpó i arts d'arrossegament.
Talla mínima legal de captura: 25 cm.



Pagre al forn: 

1. En una plata d’enfornar, disposeu-hi per aquest ordre: un bon raig d’oli d’oliva verge, una o dues cebes grosses tallades en juliana, quatre o cinc grans d’all aixafats i dues o tres patates fetes a rodelles de mig cm, salades degudament, i fiqueu-ho tot mitja hora al forn a 200°C. 2. Afegiu-hi mig got de vi blanc (guardeu l’ampolla per dinar i no n’aneu bevent copetes com a les pel·lícules) i mantingueu la cocció durant un quart curt. 3. Incorporeu-hi el peix i coeu-lo cosa d’un quart (de fet, els cànons manen uns deu minuts per cada mig quilo de peix). [NB: hi ha qui hi posa un tomàquet migpartit, qui no s’oblida d’un parell de fulles de llorer i qui hi espolsa pebre blanc, i fins i tot qui fa les tres coses alhora, per escarni de qui diu que el peix no s’ha d’empebrar mai. Ai las!]

Bon Profit !!





AVISO DE CONFIDENCIALIDAD: Este mensaje y sus archivos van dirigidos exclusivamente a su destinatario, pudiendo contener información confidencial sometida a secreto profesional.
No está permitida su reproducción o distribución sin la autorización expresa de O.R. EMPURIES, S.L..
Si usted no es el destinatario final por favor elimínelo e infórmenos por esta vía.De acuerdo con lo establecido en el Reglamento General de Protección de Datos (UE) 2016/679 del Parlamento Europeo y del Consejo de 27 de abril de 2016,
le informamos que sus datos serán tratados con la finalidad de realizar la gestión ofertada por O.R. EMPURIES, S.L..
Asimismo, le informamos la posibilidad de ejercer los derechos de acceso, rectificación, oposición, supresión, limitación y portabilidad de sus datos ante O.R. EMPURIES, S.L.:
Si usted no desea recibir nuestra información, póngase en contacto con nosotros enviando un correo electrónico a la siguiente dirección: empuriesad@gmail.com

Comentarios